de Aleph

header naam de aleph.jpg

Naam de Aleph


Ik sloot mijn ogen, deed ze weer open. Toen zag ik de Aleph. Onder aan de trap rechts, zag ik een kleine van kleur verwisselende bol met een bijna ondraaglijke gloed. Aanvankelijk dacht ik dat hij draaide; later begreep ik dat die beweging een illusie was die werd veroorzaakt door de duizelingwekkende spektakels die hij bevatte. De doorsnede van de Aleph zal twee, drie centimeter zijn geweest, maar de kosmische ruimte zat erin, zonder vermindering van omvang. Elk ding was oneindig veel dingen, want ik zag het duidelijk vanuit alle punten van het heelal.’

Citaat uit het verhaal de Aleph van Jorge Louis Borges (Argentinie 1899-1986).


Wat is de Aleph

De Aleph – hét centrum voor de kunsten van de gemeente Heusden – biedt je weer volop creatieve ontdekkingen en culturele ervaringen, een breed en kleurrijk aanbod van cursussen, workshops, exposities en voorstellingen.

Voor wie graag danst, theater of musical speelt, muziek of beeldende kunst maakt (of dat nu eindelijk wel eens wil ontdekken…): de Aleph heeft altijd een activiteit die past bij jouw wensen of mogelijkheden. Voor jong en oud, overdag of ’s avonds, verspreid over de verschillende kernen van onze gemeente.
We ontplooien educatieve projecten met Schoolkunst, zijn ‘de plaatselijke kunstleverancier’ voor veel Heusdense scholen en instellingen. We organiseren creatieve workshops voor bedrijven en feesten. Voor iedereen. En het is Allemaal Aleph!


Organisatie


De Aleph is een stichting.

Staf

Laura Hoek - Hoofd Projecten en Innovatie
Jan van de Sanden - Hoofd Kunsteducatie
Mary Verduijn - Controller
Sietske Oosthout - coördinator school en cultuur
Willy van Dongen - administratief medewerker
Jan Govers - beheerder
Rochus van der Mast- beheerder
Wessel Maas - beheerder

Bestuur

voorzitter - Arianne Simons
penningmeester - Frank Keersmaekers
Petra van der Elst
Rik de Lange
Marco Spee