18-04 AVOND VAN DE FILOSOFIE

  • 09-04-2018

THEMA-AVOND BIJ DE ALEPH IN DE MAAND VAN DE FILOSOFIE DOOR JANA WAARTS

 Aan het eind van de jaren 50 en het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw was 'Verbeelding aan de macht' een veel gebruikte slogan. Het betekende zoveel als dat men geen genoegen meer nam met traditionele maatschappelijke verhoudingen en conservatieve systemen. Vooral het gedachtegoed van Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir werd beroemd en berucht en viel bij velen in vruchtbare aarde. Er ontstonden enorme sociale veranderingen en nooit kreeg het individu zoveel ruimte en vrijheid als toen.

 In de Maand van de Filosofie gaan we, een halve eeuw na dato, de balans opmaken. We proberen te achterhalen wat er overgebleven is van het idealisme in het denken van Sartre en De Beauvoir. Voor de pauze beginnen we met een inleiding in hun gedachtegoed. Na de pauze onderzoeken we samen of hun inspirerende denken, waarin de verbeelding in de strijd werd geworpen, ons in deze tijd nog altijd iets te zeggen heeft?

Dit doen we helemaal in stijl; Muziek van Juliette Greco, een glas wijn en een hapje. Alleen de beruchte Gauloises sigaretten zijn niet van de partij.

U bent welkom van 20.00 tot 22.30 uur bij de Aleph, Grotestraat 65 in Drunen. Entree is €15,- per persoon. Inleiding en discussiebegeleider: Jana Waarts


Schrijf je in voor de aleph nieuwsbrief


Behalve via het nieuws op deze website kunnen wij u ook per email informeren over de laatste ontwikkelingen.

Naam:
 Email :