23 EN 24 JUNI: ZUIDERWATERLINIEFESTIVAL

  • 17-11-2016

Op 23 en 24 juni wordt het eerste ZuiderWaterlinie Festival in gemeente Heusden gehouden. Dit is een provinciaal festival, vóór en door de bewoners van de betrokken gemeentes.

De Zuiderwaterlinie is de vroegere scheidslijn tussen de noordelijke en de zuidelijke Nederlanden. Deze linie is geschiedschrijvend erfgoed van Brabant en heeft een groot aandeel in de 7 eeuwen van Heusden. Het ZWLF bestaat uit een serie wandelroutes gebaseerd op lokale geschiedenis rondom deze linie. Deze wandelroutes zijn de ‘veldtochten der verbeelding’. Dit jaar is het overkoepelende thema ‘water’. Dit alles uitgevoerd door talenten uit de regio, onder regie van professionals.

 23 juni

Op 23 juni combineren we de elementen van een veldtocht met het provinciale evenement: 'De Sprong'. De Sprong gaat plaatsvinden op zaterdag 23 juni bij Fort Isabella in gemeente Vught. Daar organiseren we een gratis toegankelijk festival rondom de Sprong van de parachutisten. Op het fort komen voorstellingen en optredens van professionals en amateurs samen. Het gaat een mooie, feestelijke dag worden waarbij alle elementen inhoudelijk het verhaal van de Zuiderwaterlinie en de strijd met het water en de liefde voor het water vertellen. Met fanfares, het tapijt voor vrede, zang en dans, theater. We werken samen met gemeente Vught en de eigenaren van Fort Isabella. Veel verenigingen vanuit Heusden zullen acte de présence geven. Meer informatie vindt u hier

 24 juni.

De veldtocht langs de Elshoutse Zeedijk vindt op zondag 24 juni plaats. De deelnemers zijn geselecteerd, de grote verhaallijn wordt / is geschreven en de liederen worden ingestudeerd. Een mooie variatie aan muziekstijlen en presentatievormen is uit de selectie gekomen. Deze veldtocht is inhoudelijk niet veranderd. Meer informatie vindt u hier

LET OP: BEN JE INWONER VAN DE GEMEENTE HEUSDEN, GEEF DAN DE VIER CIJFERS VAN JE POSTCODE ALS KORTINGSVOUCHER DOOR.

Dit festival is een project van de Aleph, projectleider is Annelies Herfst. Dit festival komt tot stand door steun vanuit gemeente Heusden in het kader van Heusden700, het Waterschap en de provincie.

 

TED001-01_sprong+ZF_banner 2_1191x842px.jpg 

 

 

 


Schrijf je in voor de aleph nieuwsbrief


Behalve via het nieuws op deze website kunnen wij u ook per email informeren over de laatste ontwikkelingen.

Naam:
 Email :