Muziekinstrumenten en het bespelen ervan is erg populair. Vaak kom je er van jongs af aan al mee in aanraking hiermee. Voor de allerkleinste koop je in de speelgoedwinkel bijvoorbeeld al een drumstel, fluit of keyboard. Er zijn een drietal instrumenten die uiteindelijk het populairst zijn en in Nederland het meest bespeeld worden.

Verschillende muziek instrumenten

Er zijn veel verschillende soorten instrumenten, wel meer dan 300 om precies te zijn. Toch zijn ze niet allemaal even populair of makkelijk om te bespelen. We maken onderscheid tussen blaas-, strijk-, tokkel-, toets-, en slaginstrumenten.

Meest bespeelde muziek instrumenten

In Nederland is het bespelen van een instrument populair, meestal beginnen we hier op jonge leeftijd al mee. De instrumenten die het meest bespeeld worden in Nederland zijn de piano, de gitaar en het drumstel.

Piano

De piano is het meest bespeelde muziek instrument in Nederland. Wat het bespelen van dit instrument bijzonder maakt is dat het stress kan verminderen, het heeft een positief effect op je geestelijke gezondheid. Ondanks dat dit instrument het meest bespeeld wordt, is dit niet het meest verkochte instrument. De aanschaf van een piano is vaak prijzig en neemt veel ruimte in beslag.

Gitaar

Na de piano wordt de gitaar het meest bespeeld in Nederland. Dit instrument wordt, ondanks dat hij op de tweede plaats staat, wel het meest verkocht. Door het formaat is de gitaar makkelijk overal mee naartoe te nemen en overal te bespelen. Naast de akoestische gitaar zijn ook de elektrische variant en de ukelele erg populair.

Drumstel

Het drumstel is een instrument wat de afgelopen jaren al populairste is geworden en staat op plaats drie van de meest bespeelde instrumenten in Nederland. Een leuk weetje is dat je met een uurtje actief drummen wel 600 calorieën kan verbranden. Dit muziek instrument staat ook in de top 5 van meest verkochte instrumenten.

Van de meer dan 300 verschillende soorten muziek instrumenten zijn, in Nederland, de piano, de gitaar en het drumstel het populairst. De piano wordt het meest bespeeld, maar is duur en neemt veel plek in. De gitaar is een goede tweede en voor ieder budget geschikt. Het drumstel is door de jaren heen steeds populairder geworden en staat zelfs in de top 5 van meest verkochte instrumenten.

Berichtnavigatie

Categories:

Tags:

Comments are closed