Door nieuwe kennis te vergaren, maak je je het zelf constant gemakkelijker. We laten de drie beste manieren zien waardoor je informatie effectiever onthoudt en toepast in de praktijk.

Jezelf overhoren

Door jezelf continu vragen te stellen, kom je erachter hoe bekwaam je bent in het onderwerp. Bovendien maakt het niet als je concludeert: ik weet van dit thema nog te weinig, omdat je de dag daarna weer kunt plaatsnemen achter je bureau en het onderwerp voegt in je gedachtegang. Hierdoor creëer je stapsgewijs een vast denkpatroon dat voortdurend terugkeert en daarmee toets je je hersenen onbewust voortdurend.

Oefenen op de lange termijn

Je wordt een expert door een activiteit voor een periode te herhalen. Dat komt doordat je vanzelf niet meer hoeft na te denken wat de vervolghandeling is, want elk detail ken je.
Toch lukt het maar weinig mensen om een gebied volledig te begrijpen na het kennismaken met moeilijkheden. Ze geven immers op.
Zet je daarentegen door, stap je vervolgens op het podium om op een bijeenkomst te spreken over je vak. Dat is dus het resultaat van blijven boetseren aan een materie en daarvoor hoef je alleen je nieuwsgierig voort te zetten naar een oplossing en je krijgt steeds kersverse inzichten.

Uitleggen aan een ander

Het is ontzettend lastig om een specialisme te verklaren aan een gesprekspartner. Aangezien je een beroep moet doen op je vaardigheid om een verhaal over te brengen, je talent om herhalingen te voorkomen en de concentratie om niet af te dwalen tijdens een praatmoment.
Anderzijds kun je opschrijven dat jouw kunde over een terrein voldoende is als de ontvanger van de gegevens zelf de nuttige feiten uitspreekt en het toelicht aan een familielid of vriend.
Je bent nu op de hoogte van diverse stijlen om de beste manieren in stand te houden. We adviseren je tot slot om je eigen weg te vinden in een tactiek en niet telkens overstappen naar een onbekende variant.
Je wilt namelijk aan de slag gaan met je kennis zonder opnieuw te moeten beginnen. Bekijk welke benaderingen je aanspreekt en start vervolgens.
Hiermee wandel je een genre binnen waarin je je helemaal thuis voelt.

Categories:

Tags:

Comments are closed