Als je in Nederland de radio aanzet, is de kans groot dat je veelal popmuziek tegenkomt. Naast dat dit genre erg populair is in Nederland, is het ook het meest gestreamde muziek genre ter wereld. In Nederland gaat het vooral om popmuziek van Nederlandse artiesten, maar ook Britse en Amerikaanse popmuziek wordt veel door Nederlanders geluisterd. Aangezien popmuziek een afkorting is van populaire muziek, is het niet geheel toevallig dat dit daadwerkelijk een van de populairste muziek genres in Nederland is. Naast popmuziek worden rock, hip hop en dance muziek ook veel geluisterd. Hedendaags is met name Nederhop, Nederlandse hiphop, populairder dan ooit. Nederhop is rap muziek gemaakt door Nederlandse artiesten. Hierbij zijn er verschillende samenwerkingen tussen grote Nederlandse artiesten en rappers wat bijdraagt aan de populariteit.

Mix van verschillende genres

Er zijn verschillende muziek genres die je in Nederland steeds meer zal horen de komende maanden. Het genre Latin doet het erg goed en ook volkszangers worden steeds populairder. Veel Latijns-Amerikaanse muziek werd veelal in de zomer geluisterd, vanwege de aanstekelijke en dansbare nummers. Het wordt echter steeds populairder en daarom luisteren we dit muziek genre ook massaal in de winter en herfst. Tot Latin muziek behoren onder andere salsa, reggae en reggaeton muziek. Vooral reggaeton is immens populair aan het worden. Deze stroming is afkomstig uit de jaren 90 en is een mix van verschillende genres. Aangezien je er veel genres in terug hoort zullen mensen zich kunnen identificeren met deze muziek. Samenwerkingen in de afgelopen jaren van latin-artiesten met grote bekende artiesten draagt ook bij aan deze populariteit.

Luidkeels meebrullen met hitjes

Daarnaast doen volkszangers het erg goed in de Nederlandse muziekwereld. Er worden jaarlijks veel Nederlandstalige festivals georganiseerd waar de volkszangers mogen optreden. Veel Nederlanders hebben behoefte aan de gezelligheid en het luidkeels meebrullen van hitjes, wat de volkszangers met zich mee brengen. Deze artiesten krijgen hedendaags nog niet veel erkenning terwijl ze wel veel geboekt worden. Ook wordt er veel geluisterd naar radiozenders die Nederlandstalige nummers uitzenden. Veel Nederlands weten dan ook wel een paar volkszangers met bijbehorende hit op te noemen. Kortom, de populairste muziek genres in Nederland zijn voornamelijk Nederlandstalig. Denk aan popmuziek, Nederhop en volkszangers. Tevens zal je steeds meer Latin muziek voorbij horen komen op de radio en op de streamingsplatformen.

Categories:

Tags:

Comments are closed